Skip to content

Το εστιατόριο

Αφεθείτε σε μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας σε συνδυασμό με μια εκπληκτική θέα στον κόλπο της Ελούντας.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που έχει επιμεληθεί η ταλαντούχα ομάδα του “Terrassa”. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικές συνταγές εμπνευσμένες από τις γεύσεις του νησιού. Για κάθε συνταγή χρησιμοποιούνται βιολογικά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, πολλά από τα οποία καλλιεργούνται τοπικά. Βότανα από τους κήπους μας. Οι παραδοσιακές συνταγές σερβίρονται με μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Κρήτης. Αυτά είναι τα τρία συστατικά του μενού. 

Wine Stories

Τα εξαιρετικά μας πιάτα συνοδεύονται από ντελικάτα κρασιά, επιλέγοντας μέσα από μια πλούσια λίστα οίνων του ελληνικού αλλά και διεθνή αμπελώνα. Λευκά, κόκκινα και ροζέ που εκφράζουν terroir, άλλα με ήπιες οινοποιήσεις, όλα κατέχουν εξέχουσα θέση στα τραπέζια μας.

Infinity Bar

Με φόντο το χρυσό ηλιοβασίλεμα, οι mixologists μας δημιουργούν signature cocktails στο Infinity Bar. Εμπνευστείτε από τη μαγευτική θέα του κόλπου της Ελούντας και απελευθερώστε τη φαντασία σας! Τολμήστε να συνδυάσετε τα υλικά και τις γεύσεις της προτίμησής σας και να δημιουργήσετε το δικό σας κοκτέιλ ή ζητήστε από τους έμπειρους mixologists να δημιουργήσουν ένα για εσάς!

Νιώστε τα μοναδικά vibes του νησιού.

Ελληνικό
Πρωινό

Αφεθείτε σε ένα ποιοτικό ελληνικό πρωινό, απόλυτα χειροποίητο. Εμπνευσμένοι από τις τοπικές γεύσεις, ειδικευόμαστε σε μια ποικιλία υπηρεσιών πρωινού, πάντα με σχολαστική και περιποιητική προσοχή στη λεπτομέρεια.
Στη φιλοσοφία μας είναι να σας ταξιδέψουμε γευστικά με ένα ελληνικό πρωινό.
Στη σάλα του εστιατορίου μας καθημερινά από τις 9.00 έως τις 11.30΄ πρόκειται να δοκιμάσετε ξεχωριστές, σπιτικές γεύσεις από ξεχασμένες παραδοσιακές  συνταγές, προσεγμένες παρασκευές, με ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των πρώτων υλών από φρέσκα, αγνά, τοπικά προϊόντα. 

O Ξυλόφουρνος

Ο Ξυλόφουρνος ήταν ανέκαθεν στην Κρήτη το μέσο για να απολαμβάνεις φαγητό ιδιαίτερα προσεγμένο. Προετοιμάζουμε τον φούρνο ανάβοντας φωτιά με ξύλα από ελαιόδεντρα που το καλοκαίρι περιποιούμαστε και κλαδεύουμε. Είναι μια ιεροτελεστία για εμάς. Προσέχουμε τη θερμοκρασία και προετοιμάζουμε το κάθε φαγητό με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη. Κάποια από τα πιάτα που πρόκειται να γευτείτε από τον ξυλόφουρνο μας είναι:

Χοιρινό κότσι,

μαγειρεμένο αργά για 4 ώρες, μαριναρισμένο με μυρωδικά εποχής, κρεμμύδι και μέλι.

Χοιρινός λαιμός,

με μια ήπια κρούστα από μπαχαρικά της κρητικής γης και χόρτα. Το ψήσιμο του γίνεται σε χαμηλή φωτιά για τέσσερις ώρες.

Αρνάκι “Οφτό”.

Ένας παλιός παραδοσιακός τρόπος «διαχείρισης» του αρνιού σε γιορτές στην Κρήτη, μαγειρεμένο αργά για πέντε με έξι ώρες.

Αρνάκι «Κλέφτικο».

Η συνταγή του τυλιγμένου, μυστικού κρέατος. Μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία με λαχανικά εποχής, τυρί, κρασί και μπαχαρικά.

Μοσχαρίσιο κρέας “Στιφάδο”.

Τρυφερό και Ζουμερό. Το μυστικό είναι τα κρεμμύδια και η σκούρα κόκκινη σάλτσα του. Λιώνει στο στόμα πραγματικά.

Η “Ιερή Κατσίκα”.

Ένα σπάνιο εποχιακό κρέας από τα βουνά της Κρήτης. Το έχουμε μόνο δύο μήνες το καλοκαίρι. Τοποθετείται στον ξυλόφουρνο από το προηγούμενο βράδυ και ψήνεται όλο το βράδυ σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 100 βαθμούς Κελσίου.

Όπως καταλαβαίνετε και από τις περιγραφές των πιάτων παραπάνω, τα μυστικά για την παρασκευή φαγητού στον ξυλόφουρνο είναι δύο, η σωστή προετοιμασία του φαγητού που εμπεριέχει αγάπη και η υπομονή να ψηθεί με τον χρόνο που απαιτείται για να αναδειχθούν εκείνα.

Τα χειροποίητα
λικέρ μας

Συγκεντρώνοντας τους καρπούς της κρητικής γης, ετοιμάζουμε τα σπιτικά λικέρ μας.

Τα λικέρ και τα σιρόπια μας παρασκευάζονται από κρητική τσικουδιά και φυσικά συστατικά, λουλούδια, φρούτα και βότανα.

Τα χειροποίητα
γλυκά του κουταλιού
μας

Όλος ο πλούτος της Κρητικής γης σε ένα βαζάκι.

Το Χειμώνα είναι η περίοδος που προετοιμάζουμε τα γλυκά του κουταλιού μας.

Η περίοδος που ερχόμαστε σε μεγαλύτερη σύνδεση με τη φύση, και μπορούμε να αναδείξουμε τους θησαυρούς της.

Γεύσεις, αρώματα και εικόνες από το παραδοσιακό κέρασμα των γιαγιάδων μας. Ρώτησε μας για τις γεύσεις που είναι διαθέσιμες.
Σε ένα βαζάκι που μπορείς να κρατήσεις μαζί σου ή να προσφέρεις σε έναν αγαπημένο σου κατά την επιστροφή σου, προσφέροντας μαζί ολόκληρο το νησί.